Sklerosering, ben

Med en enkel injektionsbehandling kan vi behandla missprydande kärlbristningar och mindre åderbråck på benen.

Reducering av åderbråck

Hur det går till

En mycket tunn nål används för att injicera en lösning i blodkärlet som får det att klistra ihop och skrumpna. Blodkärlet bryts ner av kroppen och först uppstår ett blåmärke som under 4–6 veckor bleknar.

Ådernätsbehandlingen känns som små stick men ger inget större obehag. Om kärlen är grövre kan det dock spänna och ömma något efter behandlingen. Har du rikligt med ytliga ådernät behöver behandlingen ofta upprepas för bästa resultat. Räkna då med 1–3 behandlingar med ett tidsintervall på tre veckor.

Bra att veta om skleroseringsbehandling

Före/efter behandling

Pigmentering i form av en ljusbrun hudton kan uppstå men försvinner alltid.

Att tänka på före

Undvik att ta preparat som ökar risken för blåmärken typ Ipren och Treo 10 dagar före din behandling. Detta gäller även vitaminer och omega 3.

Att tänka på efter

Undvik kraftig motion och bastubad i en vecka efter behandlingen. Det krävs sällan några förband men vi rekommenderar att du använder stödstrumpor 2 veckor dagtid efter behandlingen. Dessa finns att köpa på vissa Apotek eller sjukvårdsbutiker och är bra att ta med vid första behandlingen.

Läkningen påskyndas om du smörjer med Hirudoidsalva på området. Första tuben ingår i behandlingen. Efter fyra veckor erbjuds ett återbesök som uppföljning av behandlingen.

Pris

Skräddarsydda skleroseringsbehandlingar

Boka tid direkt online